5 redenen voor een Virtual Assistant

Als ondernemer ben je druk. Zo simpel is het nou eenmaal.
Je hebt een bedrijf te runnen waarin je niet alleen de eigenaar bent. Je bent marketeer, administratief medewerker, secretaresse, salesmanager en ga zo maar door. Maar het is natuurlijk onmogelijk om ál die rollen succesvol te vullen. En dan komt de virtual assistant in beeld.

Steeds meer ondernemers kennen de term: virtual assitant / virtueel asisstent / VA. En steeds meer ondernemers weten ook hoeveel voordeel het ze oplevert door samen te werken met een VA. Virtual assistants zijn er eigenlijk in alle soorten en maten. Vaak zijn ze gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, zoals online marketing, content creatie, secretariële ondersteuning of technische ondersteuning (zoals voor je website en e-mailfunnel).

Een VA helpt jou als ondernemer om weer orde in de chaos te krijgen. Waar jij geen overzicht meer hebt, creëert de virtual assistant dat voor jou. Maar waarom zou je nog meer een virtual assistant inhuren? Wat levert dat jou op?

Hieronder leg ik het je graag uit.

1. Je bespaart tijd
Tip één is meteen de meest voordelige: het levert je tijd op. Heel veel tijd. Denk eens na over alle uren die je spendeert in je bedrijf. En hoeveel van die tijd je aan elk onderdeel van je business kwijt bent. Als jij al één van die onderdelen kan uitbesteden, hoeveel tijd zou je dat opleveren en wat kun jij in die tijd voor je klanten doen? Waarmee je dus ook weer omzet maakt?

2. De VA is expert
De VA die jij inhuurt is gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Of dat nu (online) marketing is, mail- en agendabeheer of technische ondersteuning zoals het beheren van je website(s). Voor elk onderdeel is er wel een virtueel assistent te vinden. De vraag is: wat is voor jou het grootste energielek? En wat zou het je opleveren als je daar geen tijd meer aan hoeft te besteden?

3. Je krijgt rust in je dag
Je hoeft niet meer te stressen over al die taken die je nog moet doen. Want geef maar toe: dat doe je stiekem toch. Je ziet je mailbox volstromen, je hebt 10 afspraken op een dag, je klanten bellen en dan heb je misschien ook nog een team aan te sturen. De virtual assistant neemt taken van jou over, zodat jij die rust weer terugkrijgt. En daardoor tijd hebt voor de belangrijke zaken.

4. De VA is een sparringpartner
Het is niet zo dat de virtueel assistent je simpelweg wat taken uit handen neemt en daar stopt. Een goede VA is namelijk meer dan alleen een assistent. Ze (of hij) is een ook een sparringpartner voor jou. Omdat de virtual assistant zelf ook ondernemer is, kan ze meedenken op jouw niveau. Ze weet wat er bij een onderneming komt kijken en kan zich daarom feilloos in jou verplaatsen.

5. Je bent voordeliger uit
Als je iemand in dienst moet nemen voor de taak die jij niet meer wilt doen, heb je verschillende kosten die je moet maken; denk aan het pensioen dat je af moet sluiten, de verschillende verzekeringen en reiskosten. En dan komt daar nog het uurloon bij op. Voor een VA betaal je een vast bedrag per uur of maand. In dat bedrag heeft de virtual assistant alle kosten berekend en soms ook al de reiskosten. Je hoeft dus helemaal geen extra kosten te maken, want de VA neemt dat allemaal voor eigen rekening. En daarnaast ben je niet verplicht om een virtual assistant elke dag aan het werk te zetten. Je huurt haar in voor de uren die jij nodig hebt en op het moment dat jij dat wilt. Een win-win situatie!

Zo zie je dat aan het inhuren van een virtual assistant heel veel voordelen zitten. Je krijgt er rust, tijd, expertise en een sparringpartner voor terug. En je bent er ook nog eens voordeliger mee uit dan een medewerker in dienst nemen!

Ben jij door dit blog nou getriggerd naar meer informatie? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me in. Ik hoor graag wat jouw passies zijn en waar jij het liefst jouw tijd aan besteed.

Voeg reactie toe